Ετικέτες

Να ‘μαι λοιπόν και πάλι εδώ, μετά από πολύ καιρό…

Η αλήθεια είναι οτι έχασα τον υπολογιστή μου, όταν κλέφτες μπήκαν στο σπίτι μας πριν τα Χριστούγεννα… Κάποια στιγμή έγραψα ένα άρθρο τον Ιανουάριο, μέσω του κινητού μου, αλλά κουράστηκα τόσο πολύ μέχρι να το δημοσιεύσω, που είπα να μην το επαναλάβω…
Σήμερα πήρα τον υπολογιστή του άντρα μου και (κρυφά) ξεκίνησα να γράφω πέντε γραμμές, χωρίς σκοπό, χωρίς κάτι συγκεκριμένο στο κεφάλι μου – απλά γιατί δε θέλω να χάσω την επαφή με το μικρό αυτό προσωπικό μου χώρο.

Δεν ξέρω αν θα πάρω νέο υπολογιστή. Βασικά μόνο για να γράφω μου είναι απαραίτητος. Θα μου πεις λίγο είναι; Καθόλου λίγο, όμως είχα κάποια παράπλευρα οφέλη απ’ την απώλειά του. Να εξηγηθώ: πρώτον, κολλάω λιγότερο στο ίντερνετ απ’ ότι πριν, και δεύτερον, τα παιδιά μου έπαψαν να βλέπουν βιντεάκια στο youtube, επειδή «χάλασε» ο υπολογιστής της μαμάς…! Αυτό το δεύτερο το θεωρώ μεγάλη νίκη, γιατί τώρα βλέπουν βιντεάκια μόνο όταν πάμε στην πεθερά μου, και μάλιστα όλο αυτό έγινε «αναγκαστικά», λόγω εξωτερικών συνθηκών, χωρίς να φανούμε εμείς κακοί ή πολύ αυστηροί στα μάτια τους. Το πρώτο απ’ την άλλη το υπονομεύω μόνη μου, γιατί καταφέρνω να κολλάω αρκετά ακόμη και στη μικρή οθόνη… Αισθάνομαι άσχημα γι’ αυτό, νιώθω την αδυναμία μου και το παλεύω όσο μπορώ.

Αναρωτιέμαι γιατί ειδικά σήμερα αποφάσισα να γράψω, αφού κι άλλες φορές έχω την ευκαιρία. Νομίζω πως ξέρω την απάντηση. Μετά από ένα μήνα χαράς, δυναμισμού, αποφασιστικότητας, αισιοδοξίας (εννοείται σε προσωπικό επίπεδο…), σήμερα έχω «χαλάσει» αρκετά και μάλιστα μετά από ένα σερί «περίεργων» ημερών… Σήμερα νιώθω πως αυτή η πρότερή μου ευφορία κινδυνεύει να χαθεί, εάν δεν ενεργοποιηθώ, εάν δεν κάνω συνειδητά και με πειθαρχία κάποια πράγματα. Και δεν αντέχω να «ξαναγυρίσω» σ’ ένα μαύρο φαύλο κύκλο. Θέλω μόνο καλύτερα να γίνονται τα πράγματα! Ξέρω πως το να ξεπεράσω την αδράνειά μου και να ανοίξω αυτή τη λευκή «κόλλα χαρτί» εδώ είναι από μόνο του κάτι. Ένα πειθαρχημένο βήμα.
Ελπίζω οτι θα ακολουθήσουν σύντομα και άλλα… Κι ελπίζω να είμαι εδώ να τα μοιράζομαι και μαζί σας.

Καλόν αγώνα σε όλους, ατομικό, εθνικό…
και Καλή Σαρακοστή!

 

mahatma2