Ετικέτες

,

11025419_10206403495106126_985895198_o

Είναι ένα μικρό αριστούργημα!

Άθλος σωματικής αντοχής κι εκφραστικότητας, μια παράσταση κεντημένη ψιλοβελονιά με αστείρευτο ταλέντο, φαεινές σκηνοθετικές ιδέες και απαράμμιλης ομορφιάς μουσική -παιγμένη ζωντανά στο πιάνο απ’ τον ίδιο το συνθέτη- να συνοδεύει ιδανικά τη δράση.

Δράση! Η λέξη-κλειδί! Αέναη κίνηση των ηθοποιών επί σκηνής, με τις κινήσεις προσώπου και σώματος να αντικαθιστούν τα λόγια… Ναι, είναι “βωβό θέατρο”, το αντίστοιχο του βωβού κινηματογράφου. Σας αρέσει ο Charlie Chaplin; Τότε το σίγουρο είναι πως η ομάδα Art Vouveau θα σας ενθουσιάσει!!!

Τόσο υπέροχη κίνηση, τόσο εκφραστικά πρόσωπα, τόσο εμπνευσμένη σκηνοθεσία! Με ελάχιστα σκηνικά κι ένα βίντεο που κατά διαστήματα προωθεί τη δράση (όπως ακριβώς στις βωβές ταινίες), στήνεται μια ολόκληρη ιστορία. Η ιστορία βασίζεται σ’ έναν παλιό ινδικό μύθο, όπου ένας βασιλιάς τραυματισμένος στα πόδια κι αναγκασμένος να χρησιμοποιεί πατερίτσες (δεκανίκια), διατάζει όλους τους υπηκόους του να χρησιμοποιούν κι αυτοί υποχρεωτικά δεκανίκια, αλλιώς θα θανατώνονται. Ο λαός υπακούει και σιγά-σιγά ξεμαθαίνει να περπατά. Ώσπου… Ε, δε θα σας τα πω και όλα!

Σπεύσατε, 5 παραστάσεις απόμειναν! Σήμερα Παρασκευή και μέχρι την Τρίτη η τελευταία, στο Βaumstrasse – Δρόμος με Δέντρα, Σερβίων 8, στο Βοτανικό.

Θαύμασα απεριόριστα τους νέους ηθοποιούς-διαμάντια που κατόρθωσαν (γιατί κατόρθωμα το θεωρώ) να εμπνευστούν και να φέρουν εις πέρας αυτή την παράσταση! Χωρίς ούτε μία λέξη, παρακολούθησα αβίαστα όλη την ιστορία, χάρη στην ικανότητά τους να ζωντανεύουν τόσα πρόσωπα ο καθένας, δίνοντάς τους βάθος και ξεκάθαρο χαρακτήρα…

Δεν θα μπορούσα να ξεχωρίσω κανέναν. Θα ‘ταν άδικο. Άλλωστε λειτουργούν άψογα σαν ομάδα κι αυτή την ομαδική δουλειά είναι που χαρήκαμε και χειροκροτήσαμε όλοι.

Art Vouveau λοιπόν! Να το θυμάστε αυτό το όνομα…!

 

Στοιχεία παράστασης:

Διασκευή: ομάδα Art Vouveau

Σκηνοθεσία: Δανάη Τίκου

Σκηνικά-Κοστούμια: Ελένη Βαρδαβά

Επιμέλεια κίνησης: Camilo Bantancor

Πρωτότυπη μουσική – πιάνο: Γιάννης Σελέκος

Φωτοσμοί: Περικλής Μαθιέλλης

Φωτογραφίες: Ορφέας Εμιρζάς

Video: Παναγιώτης Ίσαρης

 

Παίζουν οι ηθοποιοί:

Τάσος Δημητρόπουλος, Αφροδίτη Κλεοβούλου, Θανάσης Μεγαλόπουλος, Χρήστος Παληογιάννης, Φοίβος Συμεωνίδης, Μαρία Ψαρολόγου

 

Δείτε και το trailer της παράστασης εδώ: https://youtu.be/EQmRlmYW_ns

πληροφορίες στο www.dentra.gr

Advertisements