Χτες το απόγευμα με περίμενε μια πολύ ευχάριστη έκπληξη στον υπολογιστή μου! Μια νέα μου διαδικτυακή φίλη, η Σοφία από το http://shareyourlikes.wordpress.com  απένειμε σε τούτο δω το blog ένα βραβείο! Δεν το περίμενα καθόλου καθότι είμαι και ελάχιστα δικτυωμένη, αλλά πολύ χάρηκα και την ευχαριστώ ιδιαιτέρως!

liebster2

Αυτό το βραβείο λοιπόν, σημαίνει «αποκαλύψεις»! Σημαίνει πως πρέπει να μοιραστώ μαζί σας 11 πράγματα που δεν γνωρίζετε για μένα…

Αρχίζω λοιπόν:

1. Είμαι μία αποπροσανατολισμένη φαμακοποιός: ναι μεν ήταν η πρώτη μου επιλογή, αλλά λόγω διαφόρων πραγμάτων κατά τη διάρκεια της σχολής, αλλά και πριν και μετά απ’ αυτήν, δε νιώθω καθόλου «φαρμακοποιός», ίσα ίσα που με αγχώνει αυτή μου η ιδιότητα, αλλά και η ίδια η εργασία καθεαυτή. Στην πραγματικότητα έχω περισσότερο καλλιτεχνικές αναζητήσεις, με τις οποίες όμως δεν τολμώ ν΄ασχοληθώ… Έστω όμως σε επίπεδο κάποιων σεμιναρίων ή και κάτι παραπάνω, ασχολήθηκα με το κουκλοθέατρο, το θεατρικό παιχνίδι, την αφήγηση παραμυθιών, το τραγούδι…

2. …και νιώθω ιδιαιτέρως περήφανη που φτιάξαμε μαζί με τον άντρα μου ένα «παραμύθι», το πρώτο μας παιδί -όπως συνηθίζαμε τότε να λέμε- όπου αυτός υπογράφει το κείμενο και τη μουσική κι εγώ το αφηγούμαι, στο cd που το συνοδεύει. «Το ταξίδι μιας ευχούλας», που δυστυχώς τώρα έχει μάλλον εξαντληθεί.

3. Είμαι άνθρωπος αγχώδης και τελειομανής. Το αναγνωρίζω άπειρες φορές στη ζωή μου, αλλά ακόμα δεν έχω βρει τρόπους να το ελέγχω…Α! και ενοχικός: όταν δεν μου έρχεται κάποιος λόγος πρόχειρος να με κατηγορήσω, εφευρίσκω έναν! Σ’ αυτό έχω εξασκηθεί πολύ 🙂 !

4. Η σοκολάτα είναι το αγαπημένο μου γλυκό. Η μπλε υγείας του Παυλίδη είναι η αγαπημένη μου, που τη βασανίζω κομματάκι-κομματάκι, κάθε φορά που (όλως τυχαίως 🙂 !) μπαίνω στην κουζίνα μου!

5. Είμαι πολύ ευτυχής γιατί έχω στη ζωή μου καλούς, αγαπημένους φίλους, που μαζί μοιραζόμαστε λύπες και χαρές. Τους ευχαριστώ και τους χαίρομαι! (μακάρι να μέναμε και πιο κοντά…)

6. Μ’ αρέσει πολύ να χαζεύω φωτογραφίες! Σε άλμπουμ, σε κορνίζες, σκόρπιες, σε κινητά, σε facebook… Και έχει πάρει αυτή τη συνήθεια κι ο γιος μου!

7. Όταν ήμουν μικρή και δεν είχα τί να κάνω, χάζευα την εγκυκλοπαίδεια (τί φύτουλας Θεέ μου 🙂 ). Τότε ήταν της μόδας στα σπίτια μας η «Για σας παιδιά». Τη θυμάστε;

8. Ένα από τα πράγματα που χαίρομαι που έχω ζήσει είναι το να θηλάζω τα παιδιά μου…

9. Ξεχνάω πολύ εύκολα! Όχι μόνο πότε έγινε κάτι, αλλά και το γεγονός καθαυτό, ακόμη και τα σημαντικά!… Τι έλεγα; Α ναι, ξεχνάω πολύ εύκολα! Όχι μόνο… 🙂

10. Δεν έχω τηλεόραση στο σπίτι μου από τότε που παντρεύτηκα, αν και ως ανύπαντρη ήμουν τηλεορασάκιας. Έχω βρει την υγειά μου!

11. …Όπως ήδη έχει διαφανεί από την παραπάνω πολυλογία μου, το τελευταίο πράγμα που θα μοιραστώ σήμερα μαζί σας είναι πως… μου αρέσει πολύ να μιλάω: απ’ το να λέω στον άλλον μικρά, ασήμαντα της κάθε μέρας, μέχρι τα “σώψυχά” μου… Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι που πολλές φορές συνειδητοποιώ ή κατανοώ καλύτερα κάποια πράγματα, τη στιγμή ακριβώς που τα λέω. Το να μιλάω δηλαδή μού δίνει μία διαύγεια πνεύματος και μου προσφέρει “αποκαλύψεις”, που πραγματικά πολύ με ανακουφίζουν και με ηρεμούν. Πολύ λοιπόν το ευχαριστήθηκα αυτό το “παιχνίδι” των αποκαλύψεων και χαίρομαι που συμμετείχα κι εγώ!

Ποιοι άλλοι όμως θα συμμετάσχουν; Ο πρώτος όρος για την παραλαβή του βραβείου εξετελέσθη, οι 11 μικρές αποκαλύψεις μου. Ο δεύτερος όρος είναι να παραδώσω το βραβείο σε άλλα 11 blogs της επιλογής μου, που θα πρέπει κι αυτά να ακολουθήσουν τους ίδιος κανόνες: 11 μικρές αποκαλύψεις και παράδοση του βραβείου σε άλλα 11 blogs.

Ιδού λοιπόν οι συνεχιστές μου:

Η Ιωάννα από το http://velonakaiklosti.blogspot.gr

Ο Βασίλης από το http://ekatonikosiefta.wordpress.com

Η μαμά του μπέμπη Γιάννη από το http://bebisthoughts.wordpress.com

Η Φλώρα από το http://www.dreamandfight.blogspot.gr

Ο Χρήστος από το http://musicaljournal.blogspot.gr

H  “με το φεγγάρι αγκαλιά” από το http://metofeggariagalia.blogspot.gr

Η Χαρούλα από το http://mamaxwrisenoxes.com

Ο Αλέξανδρος από το http://solomantzaros.wordpress.com

Η Φένια από το http://plegmena-apo-ta-xeria.blogspot.gr

H Theorema από το http://thethreewishes.wordpress.com

Η Στέλλα από το http://blog.babywearing.gr

Περιμένω με ανυπομονησία!!!