Τί να πει κανείς;! Όλα τα έξοδα βγαίνουν μαζί… Ξαφνικά το σπίτι που μένεις χρειάζεται ανακαίνιση απ’ την κορφή ως τα νύχια! Οι σωλήνες βγάζουν σκουριά (και ουσιαστικά πλένεσαι μ’ αυτό το νερό!), πέραν της ελαττωμένης πίεσης (που την έχεις βέβαια πια συνηθίσει), τα καλοριφέρ καταρρέουν ένα-ένα, τα πατζούρια μπάζουν αέρα ή παύουν να ανοίγουν… Χρειάζεται κι άλλα να πω;! …Κι όλα αυτά απαιτούν φροντίδα, που σημαίνει έξοδα, που σημαίνει έγνοια και άγχος… Κι αντί να δίνεις τα λεφτά σου σε πράγματα που αξίζουν και εξασφαλίζουν ένα καλύτερο μέλλον σε σένα και την οικογένειά σου, τα δίνεις τελικά όπου αλλού… Θα μου πεις, μικρή επένδυση είναι το σπίτι σου; Καθόλου μικρή, αλλά ας μην πέφτουν και όλα μαζί…!!!!

 Η διαχείριση των οικονομικών απαιτεί δεξιοτεχνία, αυτό έχω καταλάβει, είτε κυβερνάς ένα σπίτι, είτε μια μικρή επιχείρηση – και το κακό είναι οτι κανείς δεν έχει τέτοιες γνώσεις από πριν, αλλά πρέπει αναγκαστικά να μάθει να κολυμπά έχοντας πέσει ήδη στη θάλασσα…(κι αν έχει και ένα σπίτι και μια επιχείρηση να φροντίσει και βγήκε μόλις στο κουρμπέτι;;;!!!)

Γκρινιάζω… Ίσως απλά λέω τον πόνο μου, ψάχνοντας συμπάσχοντες…

……….

… Όλα είναι καλά, αρκεί να ζεις μες στην αγάπη… Κι ακόμη και η υγεία έρχεται δεύτερη (μεγάλη κουβέντα, που βγαίνει φυσικά απ’ το στόμα υγιούς)… Δόξα τω Θεώ για όλα- δεν θα μπορούσα κάτι άλλο να πω…   

Advertisements