…Οπλιστείτε, λοιπόν, με υπομονή, γιατί αρχίζει η μεγάλη βόλτα στα μαγαζιά…

 

Και εξηγούμαι:

Ξέρετε εσείς πόσων ειδών πλακάκια κυκλοφορούν και πόσο μεγάλη είναι η γκάμα των τιμών τους;! Ξέρετε ότι υπάρχει πλακάκι των 9 €/m ², αλλά υπάρχει και με 105 €/m² (!) και φυσικά αυτό δεν είναι το ακριβότερο, αφού το έδειξαν σε μας τους κοινούς θνητούς;!

Ξέρετε πόσο αλλάζει η απόχρωση ενός πλακακιού ή μιας μελαμίνης ανάλογα με το φωτισμό κάτω απ΄ τον οποίο τα βλέπεις;

Ξέρετε πόσες ώρες χρειάζονται για να συζητηθούν μόνο οι λεπτομέρειες στα έπιπλα; Τί τζάμι, διάφανο ή αμμοβολή; Τι πλάτος; Πόσα συρτάρια; Γυαλιστερά ή σατινέ; Ναι, αλλά ποια κάνουν δαχτυλιές; Τόσες και τόσες λεπτομέρειες, που πραγματικά αισθάνεσαι ότι αυτό το μαρτύριο δεν θα τελειώσει ποτέ…

Ναι, αλλά φτιάχνεις το χώρο σου, μετά θα το χαίρεσαι, σου λένε…

Ναι, ανταπαντώ, θέλω πράγματι ένα ωραίο, καινούριο μαγαζί. Γίνεται όμως μήπως να ξυπνήσω μετά από ένα μήνα και να έχουν τελειώσει όλα;… Δώστε το μου έτοιμο κι αφήστε με εμένα να βγάζω αλλού τη δημιουργικότητά μου, κι όχι στο συνδυασμό οικοδομικών υλικών…

Έτσι αισθάνομαι αποβραδίς, όταν την επομένη έχω ραντεβού για φώτα, ταμπέλες και δε συμμαζεύεται. Αλλά, κατά ένα περίεργο τρόπο, όταν γυρνάω απ’ αυτά τα ραντεβού και έχουμε κλείσει τα ζητήματα, αισθάνομαι πολύ ικανοποιημένη και χαρούμενη· τόσο, που έχω τρομερή έμπνευση και γράφω κατεβατά, σαν κι αυτό εδώ ένα πράμα… (μυστήριο ον ο άνθρωπος, το ξέρω…)

 

Συμπέρασμα:

…Ποτέ μην ξεκινήσετε μία ανακαίνιση εάν δεν είστε ιδιαιτέρως μεθοδικός, αν δεν έχετε πολύ σαφή και συγκεκριμένη ιδέα του τί θέλετε να φτιάξετε και πάνω απ’ όλα εάν δεν είστε πολύ-πολύ αισιόδοξος άνθρωπος!!!

Ό,τι όμως και να φτιάξετε, εύχομαι ειλικρινά να πετύχει κι εσείς να ζείτε να το χαίρεστε! 

 (…πάντως κι αν δεν πετύχει ακριβώς όπως το θέλατε, μην ανησυχείτε: καταρχήν θα το συνηθίσετε την επόμενη κιόλας μέρα και δεύτερον τις όποιες ατέλειες τις προσέχουν  μ ό ν ο  οι αρχιτέκτονες κι οι πάσης φύσεως ειδικοί. Όλοι εμείς οι υπόλοιποι κοινοί θνητοί απλά χαιρόμαστε το χώρο μας, ακόμα κι αν το τελείωμα στο ράφι δεν είναι αυτό που θα ’πρεπε… )

 

Μεγειά μας!  Καλορίζικο!  🙂

Advertisements